reth_night.jpg
 

 

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19/5/2008
20/05/2008

Πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2008 τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Στη συνεδρίαση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο, μεταξύ των άλλων:

1.- Με αφορμή το νέο, θλιβερό, περιστατικό της δολοφονίας του νεαρού φοιτητή, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης μας, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο, μεταξύ των άλλων, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη, καταδικάζει την εγκληματική αυτή πράξη, εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρό του κο Γιακουμάκη Γεώργιο, για συνεργασία με τους άλλους φορείς του Νομού μας για την κλιμάκωση των πιέσεων προς την πολιτική ηγεσία του Χώρας με στόχο να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων αστυνόμευσης και, τέλος, αποφασίζει την κατάθεση μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την απουσία μέτρων αστυνόμευσης στην Παλιά Πόλη και το έλλειμμα γενικότερα της έννομης τάξης στο Νομό μας που προξενεί αισθήματα ανασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του.

2.- Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ 2004 - 2009 σε εταιρικό σχήμα για τη δημιουργία Δομής παιδικής Φροντίδας στο Ρέθυμνο προϋπολογισμού 150.000 ευρώ με 100% επιχορήγηση, εφόσον υπαχθεί η πρόταση. Η πρόταση αφορά τη δημιουργία από το Επιμελητήριο Παιδικού Σταθμού στο Ρέθυμνο για την εξυπηρέτηση των μελών του Επιμελητηρίου και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους.

3.- Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ 2004 - 2009 σε πρόταση που αφορά την καταγραφή και ανάδειξη της λαογραφίας και του πολιτισμού του Νομού Ρεθύμνης ύψους 1 εκ .ευρώ, μαζί με τον όμιλο UNESCO.

4.- Ενέκρινε της εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας - βιωσιμότητας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με το λιμάνι του Πειραιά, με ανάθεση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με δαπάνες του Επιμελητηρίου.
Η εκπόνηση της μελέτης θεωρείται αναγκαία για να καταδείξει την βιωσιμότητα ή μη της καθημερινής σύνδεσης του λιμανιού του Ρεθύμνου με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Το Επιμελητήριο θεωρεί ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιστημονική μέθοδο και πραγματιστικά, η γραμμή για την πόλη μας είναι αναγκαία για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα και ότι το Ρέθυμνο δεν πρέπει να απεμπολήσει και αυτή τη δυνατότητα όσον αφορά στις μεταφορές και στην συγκοινωνία. Υπάρχουν πολλά παράπονα από μέλη μας όλων των κλάδων, εμπόρων, μεταφορέων, τουριστικών επιχειρηματιών, επαγγελματιών για το θέμα της καθημερινής και σε ετήσια βάση ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

5.- Συνέστησε Ομάδα Εργασίας Τεκμηρίωσης Ευρωπαϊκών και Διαρθρωτικών προγραμμάτων , του επιμελητηρίου , υπό την εποπτεία του κου Ιωάννη Παπατζανή αντιπροέδρου , αποτελούμενη από τους επιστήμ. συνεργάτες : α) Καραλή Απόστολο, β) Ανδρεδάκη Φανή και γ) Τσαούλη Θεόδωρο και την επιστημονική υποστήριξη των:
α) Ιγνατιάδη Παναγιώτη, Ερευνητή ΙΤΕ, β) Τσούτσο Θεοχάρη, Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης.
Οι αρμοδιότητες της ομάδας θα είναι, μεταξύ των άλλων, η έρευνα, ανάλυση, τεκμηρίωση, συμμετοχή σε Κοινοτικά Προγράμματα, η συνεργασία με άλλους φορείς για την από κοινού υποβολή προτάσεων κ.λ.π.
Ήδη όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση, το Επιμελητήριο έχει καταθέσει πολλές προτάσεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα ως leader αλλά και ως partner μαζί με σημαντικούς εταίρους από Ελλάδα και εξωτερικό, δημόσιους και ιδιωτικούς, με σκοπό να εξασφαλίσει πόρους για προαγωγή των θεμάτων επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας, εξαγωγών, επιμόρφωσης, επενδύσεων, απασχόλησης, καινοτομίας, για τον νομό μας. Ήδη αρχίζουν να έρχονται οι υπαγωγές σε προγράμματα με αξιόλογα ποσά.

6.- Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου με το ποσό των 3.000,00 ευρώ στον τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε πρόσφατα για την ενίσχυση του άτυχου ειδικού φρουρό Στάθη Λαζαρίδη που τραυματίστηκε στα Ζωνιανά τον περασμένο Νοέμβριο και της οικογένειάς του.

7.- Ενέκρινε τον Οικονομικό και Διοικητικό Απολογισμό του Επιμελητηρίου έτους 2007.

 

ON LINE Σύμβουλος/Επικαιρότητα


 


 

 

 powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες